- Detalii
- Publicat: 31 Martie 2017 31 Martie 2017
- Ultima actualizare: 31 Martie 2017 31 Martie 2017
Eveniment bianual desfăşurat în data de 29 martie 2017 la
Facultatea de Stiinţe Economice din Câmpulung Muscel
Facultatea de Ştiinţe Economice din Câmpulung Muscel a fost gazda unui eveniment la care au participat în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri la nivel local, directorul Centrului USH Pro Business, cadre didactice, studenţi şi masteranzi.
Discuţiile au debutat cu prezentarea ofertei locurilor de muncă din localitatea Câmpulung, efectuată de către directorul Agenţiei Locală de Ocupare a Forţei de Muncă, în persoana domnului Paul Petrescu.
In continuare, directorul Centrului USH Pro Business, domnul Costin Lianu a prezentat activitatea şi oferta de servicii a centrului, reprezentanţilor mediului de afaceri din Regiunea Sud -Muntenia în vederea dezvoltării de colaborări precum şi oportunităţi de dezvoltare antreprenorială pentru studenţii facultăţii. Impreună cu structurile universitare, cadre didactice, studenţi, masteranzi, Centrul USH Pro Business doreste sa dezvolte activităţi de cercetare, training, informare şi promovare.
La eveniment a participat si inginer Bogdan Gîlculescu, director la Eastern Tour Construct, care a subliniat importanţa efectuării perioadei de practică de către studenţi la firmele din oraş în scopul experimentării mediului real de lucru şi a dobăndirii unor abilităţi practice necesare ulterior în câmpul muncii.
Au fost prezenţi, preot doctor Ştefan Ştefănescu din partea Bibliotecii Municipale Câmpulung şi economist Fintoiu Cristina director la societatea Alb - Lux.
Studenţii şi masteranzii prezenţi la această întâlnire s-au arătat interesaţi să cunoască care sunt aşteptările şi standardele firmelor angajatoare.
În urma dezbaterilor au rezultat următoarele concluzii:
- au fost identificate problemele cu care se confruntă absolvenţii de învăţământ economic superior, în condiţiile în care la nivel naţional cerinţele fiecărui loc de muncă se modifică continuu;
- nevoile pieţei de muncă trebuie să fie reflectate în curricula universitară, prin care se asigură formarea competenţelor necesare integrării în piaţa muncii.