Municipiul Câmpulung Muscel s-a bucurat anul acesta de priveligul de fi „Capitala Scrisului Românesc”. Programul de manifestări a avut în centrul său prima scrisoare scrisă în limba română ce se mai păstrează în arhivele noastre, cea a boierului Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner.

         Primarul și viceprimarul, Elena Lasconi și Nicolae Zaharia, au fost în ianuarie la București unde au făcut demersuri pe lângă factori de decizie din domeniul culturii naționale pentru ca anul acesta, la împlinirea a o jumătate de mileniu de la apariția Scrisorii lui Neacșu din Câmpulung, cel mai vechi document păstrat scris în limba română, urbea să fie declarată și ”Capitala scrisului românesc”.

        În cadrul acestui proiect, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Campulung, conf. univ. dr. Laurenţia Avram a participat la festivitatea de premiere a instituțiilor/personalităților care au colaborat cu administrația municipală din Câmpulung în anul 2021 și a  primit şi o distincție.

        Aceasta distincţie onorează întreaga comunitate haretistă şi tranferă resposabilitatea de a se implica în continuare  în dezvoltarea comunităţii locale.

distinctie   decernare