INVITATIE

ACTIVITATE DEDICATA SARBATORILOR DE CRACIUN

Colindele creștine s-au afirmat ca un adânc de taină al neamului românesc. În satele de odinioară existau numeroase colinde creștine precum și forme variate, particulare, pe care le lua obiceiul colindatului de la o regiune la alta însă, nu exista decât un singur motiv pe care se întemeia acest demers: bunavestire a Nasterii Domnului.

Răspândirea acestui mesaj oferea totodata un bun prilej în care comunitatea săteasca își putea manifesta continuitatea cu trecutul prin păstrarea cu sfințenie a datinilor moștenite de la înaintași.

Obiceiul colindatului ne oferă ocazia de a conștientiza ca bucuria Nasterii Domnului se cere împărtășită cu altcineva iar colindatul trebuie să rămână un eveniment interpersonal, viu.

Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Ştiinţe Economice din Câmpulung, va fi gazda unui asemenea eveniment, luni, 17.12.2018 , la ora 13.00.

Studenţii, masteranzii si cadrele didactice sunt invitate sa asculte colide cântate de un grup de copii din Complexul de Servicii pentru Copilul in dificultate Câmpulung."

pom de iarna